ÚLTIMES NOTÍCIES

L’actual moviment del tamborí a Catalunya neix a l’INEFC Barcelona, quan un grup d’alumnes tenen el primer contacte amb aquest esport al Fòrum de les Cultures, l’any 2004.

El tamborí està arrelat a Catalunya des de l’any 2004, quan un grup de jugadors de França van portar a Barcelona aquesta modalitat amb la voluntat de presentar un esport tradicional. Alguns estudiants de l’INEFC van començar a practicar-lo.

La primera participació d’un combinat català en una Copa d’Europa de clubs fou l’any 2005 a Bèrgam (Itàlia). Arran d’aquesta fita, es van jugar diversos tornejos a França i fins i tot es va exportar la modalitat de platja o Tambeach a Vilanova i la Geltrú, on ja s’hi han disputat 11 tornejos internacionals. Es creà el primer moviment esportiu, organitzat l’any 2007, al voltant del col·lectiu Tamcat.org, format per Jordi Moncusí, Sergi Andújar, Joana Carbó, Ferran Badia, Albert Bernà i Estela Martín (la majoria estudiants d'INEFC i que posteriorment van crear la secció al Club Esportiu INEF Barcelona). A l’octubre del 2008 es finalitzà la redacció del Pla de creació i proposta estratègica d’una federació esportiva: Federació Catalana de Tamborí, a càrrec d'Agustí Castillo, fet que accelerà la creació de la Federació Catalana de Tamborí (FCT), l’any 2009.

Poc després de la seva constitució, a l’octubre del 2009, la federació fou oficialment reconeguda com a membre de ple dret de la FIBaT. Aquest reconeixement se celebrà paral·lelament a un torneig internacional de presentació de la selecció catalana.

L’any 2010 es creà la primera competició nacional, la Lliga Catalana de Tamborí tant en categoria masculina com femenina i, el 2014, es va assumir l’organització del primer torneig internacional indoor, la Copa d’Europa de clubs a l’INEFC de Barcelona, l’èxit de la qual ha estat decisiu per a l’elecció de Vilanova i Vilafranca com a seus del segon mundial. Els clubs que actualment participen en la lliga catalana són els següents: Club Esportiu INEF de BarcelonaBarcelona Tamborí ClubEstrella Tamborí ClubCET MaresmeClub Tamborí Vilafranca del PenedèsFarola Tamborí ClubClub Tamborí Sant Iscle i Associació Tambeach Garraf.

El tamborí és un esport tradicional considerat el precursor del tennis. Per conèixer les diferents modalitats us recomanem que visiteu el web de la Federació Catalana de Tamborí

Font: Seleccions.cat i Enciclopedia.cat

Foto: Enciclopèdia.cat

clubinefbcn

Pots contactar amb el Club Esportiu al correu electrònic info@clubinefbcn.cat.

Lloc Web: clubinefbcn.cat
logo club esportiu inef barcelona

CLUB ESPORTIU INEF BARCELONA

Avinguda de l'Estadi, 12 - 22. 08038 Barcelona
93 425 54 45 (Extensió 200)
FAX 93 426 07 51​
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Eduvigis Sáez Parejo Recommends

Las instalaciones son increbles y el trato excepcional.A mi me ha encantado.

Daniel Levavasseur

5 out of 5 stars

Montse Giralt

4 out of 5 stars

SEGUEIX-NOS

Registre o  Entra
Club Esportiu INEF Barcelona

Descarrega l'App a:

app club esportiu inef barcelona

app store itunes club esportiu inef barcelona
app google play club esportiu inef barcelona

 

HOME

CLUB

ACTUALITAT

SECCIONS

ESCOLES ESPORTIVES

ESCOLA RÍTMICA I GEG

ESTADES ESTIU

ESCOLA CIRC

ESTADES ESTIU CIRC

ALTA ONLINE

MULTIMEDIA

CONTACTE

Àrea de navegació de la Web del Club Esportiu INEF Barcelona.
Aquí trobareu el contingut que pugui ser del vostre interés.
 
 
0
Shares