ÚLTIMES NOTÍCIES

Catalunya, bronze femení al 2nd World Championship Tamborello a Catalunya - Club Esportiu INEF Barcelona

13 Des

Catalunya, bronze femení al 2nd World Championship Tamborello a Catalunya

Catalunya va acollir del 8 al 10 de desembre el 2nd World Championship Tamborello a Catalunya on les millors seleccions del món van veure's les cares. La selecció catalana femenina va aconseguir l'objectiu de pujar al podi amb una medalla de bronze mentre que els nois van tenir que conformar-se amb la setena posició.

El bronze aconseguit per les noies en el mundial de tamborí indoor posa la cirereta a un nou èxit organitzatiu de l’esport català

El mundial de tamborí indoor de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès es va tancar amb una jornada final èpica, on França va guanyar la final masculina després de remuntar a Itàlia (13-11), mentre que tots dos països van intercanviar els papers en el partit per l’or femení, amb triomf de les transalpines després d’haver anat clarament per sota en el marcador. Des del punt de vista del resultat, es pot dir que no hi va haver sorpreses en la lluita pels títols. La incertesa i l’emoció viscudes, però, ja eren més difícils de preveure i, amb aquests condicionants, segur que tots dos equips li donen més valor al seu èxit. El mateix passa amb la selecció catalana femenina, que ja havia estat tercera al mundial de Màntua 2013 però amb unes sensacions molt diferents. En l’edició d’aquest any, jugada a casa, ha estat més a prop que mai de guanyar les dues grans potències d’aquest esport, fins al punt que l’orgull per la gesta aconseguida pot rivalitzar amb l’amargor de l’oportunitat perduda.

El balanç només pot ser excepcional, un èxit organitzatiu finalitzat amb el premi d'una medalla de bronze per l'equip femení (amb vàries exjugadores del Club) després de vèncer a Anglaterra 13 a 8. Per contra, l'equip masculí, amb l'Edu Bosch i el Marc Satorra (Jugadors del Club Esportiu INEF Barcelona) no van poder millorar el paper del mundial anterior acabant en setena posició. Tot i això, estem molt orgullosos pel seu paper a la selecció.

Vídeo de l'inauguració

L‘equip masculí obté la setena plaça en batre també els anglesos (13-7) en un pavelló Isaac Gálvez de Vilanova abocat amb les seleccions catalanes

S’ha fet justícia. Per segona vegada en dues edicions disputades, la selecció catalana femenina de tamborí ha pujat al podi d’un mundial indoor, i ho ha fet amb una nova exhibició de joc contra Anglaterra. El resultat final, 13-8, no reflecteix la superioritat real de les noies de Marc Juàrez, que ja tenien sentenciada la final de consolació amb el 12-2 provisional. La pressió de jugar a casa, al pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, és un dels arguments que poden explicar la revifada final de les angleses, que han provocat certs moments d’angoixa sobre la pista, a la banqueta i a la graderia. Tanmateix, l’explosió d’alegria definitiva ha estat incomparable a la del mundial de fa quatre anys, disputat a la província italiana de Màntua. Perquè les jugadores han tingut l’oportunitat de celebrar la medalla de bronze amb els seus i perquè saben que, amb una mica més de sort, haurien pogut aspirar a algun dels altres dos metalls, ateses les dificultats que han estat capaces de posar a les dues superpotències d’aquest esport: França (12-13) i Itàlia (10-13).

Determinació absoluta

Els seleccionadors catalans, Marc Juàrez i Xavi Ibáñez, han alineat d’entrada la tripleta formada per Gemma Fibla i Anna Sugrañes a les ales i Andrea Pitarch al centre, que ha començat a rendir com una piconadora. En un moment han situat el 3-0 al marcador, que ben aviat han convertit en el 6-1, amb la incorporació d'Aida Domínguez en el lloc de Sugrañes. La superioritat era tal que la banqueta, amb bon criteri, ha volgut donar minuts a la resta de jugadores, de manera que Patricia Maria Segura i Neus Serra, amb Domínguez de central, han estat les encarregades de portar Catalunya fins al 12-2 al marcador.

Patir per assaborir-ho més

Només quedava un joc perquè la selecció catalana s’assegurés el bronze però aquest s’ha resistit enormement. Les angleses han guanyat sis jocs consecutius i han donat emoció a un duel que estava vist per a sentència. Tot i això, la tretzena anotació ha estat per emmarcar. Catalunya l’ha guanyat en blanc i amb Neus Serra, de capitana, sobre la pista, tot donant-li el millor homenatge possible en la seva retirada del tamborí internacional. Per diferents circumstàncies, no havia pogut participar ni de la tercera plaça en el mundial de Màntua ni de la quarta en l’europeu de Montpeller. Per fi ha pogut veure recompensada la seva dilatada trajectòria amb tots els honors. No és l’única jugadora que s’ha emocionat. Totes ho han fet. Incloses les més joves -com la Mariona Tripiana i la Laia Vendrell-, que saben que aquest tot just és el primer pas cap a la glòria absoluta en posteriors competicions.

Els nois, setens
Com no podia ser d’una altra manera, el pavelló Isaac Gálvez ha xalat de valent amb la fita de la selecció femenina, i uns minuts abans també ho ha pogut fer amb la setena plaça de l’equip masculí, que també ha batut Anglaterra (13-7). La classificació final del conjunt de José David Martínez s’ha quedat molt lluny de les expectatives generades, però la seva participació en el mundial de casa s’ha acabat amb un relatiu bon sabor de boca, també, per la comunió amb el públic. L’última jornada s’ha tancat amb dues victòries de les seleccions catalanes i això, indubtablement, no fa més que disparar la popularitat del tamborí al nostre país, així com la voluntat general de seguir gaudint de les participacions internacionals de les seleccions catalanes. Si escoltar Els Segadors dues vegades consecutives en un recinte esportiu ja genera unes emocions indescriptibles, que les dues aventures esportives s’acabin amb èxit, les multiplica. Algun dia, no gaire llunyà, ho podrem gaudir en tots els esports. Mentrestant, l’afició de Vilanova i la Geltrú sempre en podrà ser un testimoni viu i intens.

Preparades per guanyar

“Ho estem vivint amb molta emoció. Deixem enrere molts anys de constància i de mala sort en competicions anteriors. Acabar el cicle de mundials repetint el tercer lloc és, simplement, espectacular”, assegura Juàrez, que encara dona més valor al joc desplegat que a la medalla de bronze: “Hem estat a l’altura d’Itàlia i de França i, a partir d’ara, tindrem el paper de favorites. Ja som tres les seleccions que podem guanyar!”, argumenta, a la vegada que la jugadora Andrea Pitarch no pot dissimular un xic de decepció: “El regust és una mica agredolç perquè teníem nivell per guanyar el campionat”, etziba davant l’assentiment de Juàrez: “No és exagerat dir que, per un sol joc, no hem estat a la final. I en una final hi ha moltes variables. Compta l’experiència però també la il·lusió. I aquí a Vilanova la teníem tota”.

Els nois, l’única decepció

L’alegria pel podi de la selecció femenina contrasta amb l’actuació del combinat masculí.

La selecció catalana masculina es va veure sorpresa a la fase de grups per una de les seleccions revelacions del torneig, Hongria; i va quedar relegada a la setena posició després de guanyar a San Marino i Anglaterra en els partits del quadre de consolació. Un cop molt dur pels de José David Martínez que volien fer un bon paper a casa i no ho han pogut aconseguir, reculant fins al setè lloc quan fa quatre anys havia estat cinquè i en l’europeu del 2015, tercer. Juàrez no pot amagar una “contraposició de sentiments” i assumeix la seva part de culpa com a jugador: “Sóc responsable de no haver donat el meu millor joc”. Una autocrítica que comparteix el seleccionador i president de la federació catalana (FCT)José David Martínez“Ens ha faltat jugar més relaxats i ho hem fet una mica insegurs, malgrat l’experiència que tenim amb la selecció i en la Copa d’Europa de clubs. Assumeixo la meva part de culpa. La nostra aspiració era repetir el tercer lloc de Montpeller i potser no estàvem preparats per la pressió de jugar a casa. Dimecres vam guanyar el Brasil per 13-10 en un partit preparatori, on tot fluïa. Pensàvem que arribàvem molt bé al campionat però ells han guanyat el bronze després de competir fins al final contra França. En canvi, nosaltres, vam perdre contra Hongria quan ningú no ho esperava. Són coses de l’esport”, diu.

Una oportunitat de progressió

Malgrat la lògica tristesa de Martínez per l’actuació de la selecció masculina, com a president de la FCT se sent molt orgullós del bronze femení, que espera que rellanci el seu esport des de tots els punts de vista: “Estic especialment content perquè, curiosament, ara no disposem de tantes jugadores com fa temps enrere. Tant de bo aquesta medalla les acosti a un esport com el nostre, amb moltes similituds amb el tennis però també amb tots els avantatges del treball en equip: el suport dels companys i la coordinació dins la pista de tres persones diferents”. Per ell, l’organització del mundial ha estat un èxit que ha superat totes les expectatives. Sobretot mediàtiques, arran de l’extensa cobertura de mitjans de comunicació de tot l’Estat del Catalunya-Espanya femení de la primera jornada: “Ens ha sobtat perquè que juguem les dues seleccions no és res extraordinari. Ho hem intentat reconduir i ha contribuït al fet que el mundial hagi acabat sent un èxit en tots els sentits”.

Resultats Fase Prèvia

Quadre Final Masculí

Quadre Final Femení

 

Galeria d'imatges del 2n Campionat del Món de Tamborello

Dia 8

Dia 9

Dia 10

Altres galeries First Day

Fotos: Yolanda Gutiérrez & Thorsten Lux

Vídeo: Giuseppe Baldini

Més info: Federació Catalana de Tamborí

Font: Seleccions.cat

Darrera modificació el Dijous, 14 Desembre 2017 15:03
clubinefbcn

Pots contactar amb el Club Esportiu al correu electrònic info@clubinefbcn.cat.

Lloc Web: clubinefbcn.cat

Counter Module

app inef barcelona
logo club esportiu inef barcelona

CLUB ESPORTIU INEF BARCELONA

Avinguda de l'Estadi, 12 - 22. 08038 Barcelona
93 425 54 45 (Extensió 200)
FAX 93 426 07 51​
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Page Copyright Support Recommends

Chikane RapporteringsideDin konto vil blive deaktiveret. rsagen er at nogen har rapporteret at denne side overtrder ophavsretten.Hvis du...

Eduvigis Sáez Parejo Recommends

Las instalaciones son increbles y el trato excepcional.A mi me ha encantado.

Daniel Levavasseur

5 out of 5 stars

SEGUEIX-NOS

Registre o  Entra
Club Esportiu INEF Barcelona

Descarrega l'App a:

app club esportiu inef barcelona

app store itunes club esportiu inef barcelona
app google play club esportiu inef barcelona

 

HOME

CLUB

ACTUALITAT

SECCIONS

ESCOLES ESPORTIVES

ESCOLA RÍTMICA I GEG

ESTADES ESTIU

ESCOLA CIRC

ESTADES ESTIU CIRC

ALTA ONLINE

MULTIMEDIA

CONTACTE

Àrea de navegació de la Web del Club Esportiu INEF Barcelona.
Aquí trobareu el contingut que pugui ser del vostre interés.
 
 
0
Shares