Imprimir aquesta pàgina
CRÒNICA: INEF-L'Hospitalet guanya amb patiment 8 a 10 al UAS Universitario de Sevilla a la 1ª Jornada de la Lliga Iberdrola
25 Set

INEF-L'Hospitalet va aconseguir una important victòria per 8 a 10 en la seva visita al UAS Universitario de Sevilla CR en el partit corresponent a la 1ª Jornada de la Lliga Iberdrola de rugby femení 2018-2019 a l'Estadi de la Cartuja de Sevilla.

INEF-L'Hospitalet supera al debutant UAS Universitario de Sevilla CR

L'afició sevillana va gaudir del debut històric del UAS Universitario de Sevilla CR a la màxima categoria del rugby femení nacional en un partit on van posar entre les cordes al club amb més títols de lliga, que no van poder aconseguir la victòria fins als darrers minuts.

El partit va estar marcat per 2 factors: un calor asfixiant de més de 30º i la il·lusió del debutant, l'equip local, que va posar les coses molt difícils a INEF-L'Hospitalet. Les noies de María Ribera van fer uns 10 primers minuts molt bons que van sorprendre a les locals, sortint molt fortes, movent l'òval de banda a banda amb força criteri, superant la línea andalusa que es veia superada pel caudal ofensiu. Després d'una touche a uns 30 metres de la línea de fons, van moure la possessió a la banda contrària per aconseguir el primer assaig de la temporada. Violeta de Puig, que s'estrenava amb la samarreta de l'INEF-L'Hospitalet, posava els primers punts de la temporada per les Ósses. El 0 a 5 va poder incrementar amb un parell de jugades més però no van ser aprofitades. Les Cocodrilas, com es coneixen les andaluses, es van treure els nervis de sobre dels primers minuts i van començar a mossegar, a jugar de tu a tu igualant el partit. Van ser 15 minuts molt durs, marcats per un calor que ja es feia notar entre les jugadores. Els últims 15 minuts van ser un calvari per les Ósses que es van veure superades per l'equip local, que van saber trobar una escletxa a la línea per superar-la un i altre cop. La forta pressió del UAS Universitario de Sevilla CR va fer que, en el 26', en una jugada ràpida, creuessin gran part del camp per posar la igualada a l'electrònic. Les Cocodrilas van olorar sang persistint en la seva ofensiva amb unes Ósses demostrant un gran esperit de sacrifici. No van poder evitar que en una altra jugada ràpida, un drop posés el 8 a 5 per anar al descans. El primer temps havia deixat la sensació que en els primers minuts s'havia perdut l'ocasió de posar més avantatge i que al final es podia haver anat perdent per més punts.

El segon temps va ser una batalla entre els dos equips per canviar el resultat. Les Ósses van tornar als origens, movent l'òval amb sentit però enfront es van trobar a unes Cocos molt ben plantades al terreny de joc. Passaven els minuts i l'equip local cada cop es sentia més còmode amb el resultat, aprop d'aconseguir una històrica victòria. Les Ósses semblaven cada cop més cansades i amb més dificultats per moure l'òval amb l'agilitat d'altres moments mentre que les Cocos reforçaven la seva moral veient que la seva línea defensiva era infranquejable. Els darrers 10 minuts, INEF-L'Hospitalet va donar tot el que tenia dins, sabent de la importància de la victòria. Era fundamental aconseguir un triomf a la 1ª jornada per la moral de l'equip, pel rival i per l'entrenadora María Ribera, que s'estrenava en aquesta aventura. L'equip ho va lluitar trobant el just premi en una jugada similar a la del primer assaig. A menys de 5' pel final, una nova touche a uns 30 metres de la línea, era guanyada per INEF-L'Hospitalet, movent la possessió a la banda contrària on estava Alysha Stone. La jugadora d'origen alemán, que retornava a jugar un partit de la Lliga Iberdrola a causa d'una greu lesió, feia una de les seves clàssiques curses posant l'òval a la línea de fons. L'Alysha va demostrar que pot ser un factor determinant aquesta temporada i que pot ajudar molt a l'equip.

Ja no va quedar temps per més, les Ósses aconseguien una importantíssima victòria mentres les Cocodrilas veien com s'escapava una victòria que van tenir a tocar. L'equip es va mostrar força content, en un partit que va demostrar un gran esperit de sacrifici davant la dificultat i que permet mirar amb optimisme les properes dates. El pròxim partit, aquest diumenge a les 12 davant el XV Hortaleza RC a casa, un rival que voldrà demostrar una altra cara després de patit una duríssima derrota a casa per 5 a 65 davant el CR Cisneros.