Imprimir aquesta pàgina
INEF-L'Hospitalet aconsegueix la salvació matemàtica a la Lliga Iberdrola
11 Abr

Ha estat la notícia del cap de setmana: INEF-L'Hospitalet va salvar la categoria aquest diumenge passat en la visita al Juan Pablo II en el partit corresponent a la 14ª jornada de la Lliga Iberdrola que l'enfrontava al XV Hortaleza.

L'equip i l'afició mai va perdre la fe que aconseguirien la salvació

Ha estat una temporada difícil per tots, el Club i la plantilla han remat per treure endavant un any complicat degut a la nova configuració de la Lliga Iberdrola a doble volta juntament amb els numerosos compromisos de les Seleccions.

Les Ósses, que estrenaven equipació nova amb els colors del RC L'Hospitalet (taronja i blau) arribaven a Madrid amb la necessitat d'obtenir un punt de Bonus per aconseguir la salvació matemàtica de la categoria i des del primer minut van sortit a pel partit. El XV Hortaleza ja no s'hi jugava res i això es va veure reflectit a l'alineació d'entrada, amb jugadores poc habituals. Les locals es van veure superades per l'intensitat de les d'Stacy Duvenage, amb una pressió alta que va provocar que es jugués a camp de les madrilenyes els primers minuts, veient-se obligades a aturar el joc. Al 6', després d'una touch prop del camp d'Hortaleza, es forma un ruck que treu ràpid INEF cap a la banda contrària i aprofitant la superioritat Anna Barbanti posa el 0 a 5 al marcador.

Fins a voltants del 15' de joc, el XV Hortaleza va ser incapaç de trepitjar camp contrari, fruit de la força amb la que van sortir les Ósses. Les madrilenyes van començar a treure's el domini de les Ósses, intentant cercar algun forat a la línea però la defensa es mantenia ferma. Així van transcorre uns minuts de joc, amb alternatives, fins que al 32' es va produir un cop de càstig a favor d'INEF, que en una jugada ràpida María Losada aprofitava per trencar la línea local posant el 0 a 10. El partit quedava encarrilat però encara quedaven molts minuts per disputar.

Un inici "esbojarrat" al segon temps, amb els dos equips encara agafant el ritme de joc, va ser aprofitat per les madrilenyes. Al 43', el XV Hortaleza aconsegueix la possessió, treu un cop de càstig ràpid i Elena Carretero supera la línea de les Ósses per posar el 5 a 10.

Afortunadament, no van tremolar les cames a les Ósses que van seguir concentrades amb l'objectiu. Durant uns minuts el partit transcorre al mig del camp, el XV Hortaleza realitza una sèrie de canvis i aviat, aquests afecten a la seva línea defensiva que veu com mica en mica les Ósses saben aprofitar. María Casado agafa el lideratge de l'equip amb un parell de jugades des del darrere trencant la línea rival, empuxant a l'equip al camp contrari fins que la pròpia María aprofita una acció individual per posar el 5 a 15 al 56'. El drop de la Raquel García sumava 2 punts més per posar el 5 a 17 al marcador.

4 minuts més tard, novament accions de María Losada i Carla Rodríguez aconseguien arribar al camp contrari. Anna Arnau, que havia sortit al terreny de joc, també ho intentava. Al 65', Mireia García parteix de camp propi fent una carrera impressionant trencant la línea de les Dragonas. INEF obre el joc a banda contrària fins arribar la pilota a l'exterior on Mercè Viñals anotava un nou assaig posant el 5 a 22. Amb aquest assaig de la Mercè, INEF certificava la seva salvació a la Lliga Iberdrola gràcies al Bonus ofensiu.

La màquina no va aturar-se i 5 minuts més tard, al 70', María Losada robava la pilota i arranca des del propi camp per aconseguir una de les accions de la jornada. Aquest assaig servia per finiquitar el partit posant el 5 a 27. La transformació de la Raquel García entrava i el 5 a 29 deixava 10 minuts de tranquilitat per gaudir la salvació de la categoria.

Amb el partit trencat, Mercè Viñals va estar apunt d'anotar un nou assaig però van ser les Dragonas les que, arribat el 80', van maquillar el marcador posant el 10 a 29 final.

El Club i l'afició vol felicitar a tot l'equip i l'staff tècnic per aconseguir l'objectiu de mínims després d'una temporada molt dura i difícil. Amb aquest resultat, les Ósses queden classificades a la 6ª posició i encara podrien pujar a la 5ª si aconsegueixen la victòria a Madrid en la visita al CR Cisneros al partit pendent de la 4ª jornada. L'equip, un cop finalitzin els compromisos de seleccions i el partit pendent, podrà centrar-se a la propera competició, la Copa de la Reina de 7s que es començarà d'aquí un mes a Villajoyosa.