Imprimir aquesta pàgina
INEF L'Hospitalet es guanya el bitllet al playoff de forma brillant
05 Mar

INEF L'Hospitalet es guanya el bitllet al playoff de forma brillant

INEF L'Hospitalet va guanyar de forma brillant aquest cap de setmana al CRAT A Corunya al Camp de l'Elvinya per 5 a 30 aconseguint l'últim bitllet per la disputa dels playoff pel títol de la Lliga Iberdrola de rugby femení. Les noies dirigides per María Ribera tornen a disputar el títol 3 anys després de la temporada del triplet.

INEF L'Hospitalet venç al CRAT i disputarà els playoff pel títol de la Lliga Iberdrola

El partit corresponent a la 14ª jornada de la Lliga Iberdrola de rugby femení enfrontava a dos equips en situacions totalment oposades. El CRAT A Corunya, tercer classificat, no s'hi jugava res, doncs ja estava matemàticament classificat pel playoff i no podia millorar ni perdre posició mentre que INEF L'Hospitalet necessitava la victòria amb bonus per tal d'assegurar-se el darrer bitllet al playoff sense dependre dels resultats de les Cocodriles de Sevilla i/o el Sanse Scrum RC.

Les Ósses van sortir totalment conscients de la feina i el repte que tenien per davant, aconseguir la victòria amb quatre assatjos mentre que les locals, amb el playoff a una setmana vista, van afrontar el partit amb una alineació de circumstàncies, amb 6 jugadores no habituals, reservant jugadores per evitar possibles lesions per les semifinals. Durant els primers 20 minuts, INEF va capitalitzar pràcticament tota la posessió, movent la pilota amb passades segures, sense cometre errors, guanyant metre a metre. Als voltants del 16', Axelle Ramón aprofitava una petita escletxa per entrar a la zona de marca rival per posar el 0 a 5 a l'electrònic. El resultat feia justícia a un equip que havia anat a disputar el partit amb il·lusió i determinació per la victòria.

Malauradament l'alegria va durar poc, ja que a la següent jugada, al 19', el CRAT trencava la línea de les Ósses amb certa facilitat posant la igualada. La reacció de les jugadores corunyeses va tenir resposta per les catalanes, ja que després d'una jugada molt treballada, amb molta força, van saber trobar l'avantatge a la banda contrària on esperava María Losada per posar el 5 a 10 al marcador. Era el 23' de joc i ja la meïtat dels assatjos (2 de 4) s'havien aconseguit.

Durant 10-12 minuts el CRAT va portar el pes del partit, aconseguint que INEF no sortís del camp propi, sense materialitzar en forma de punts aquest domini. Les Ósses però van aconseguir treure's la pressió de sobre i abans d'arribar a les acaballes de la primera part van augmentar la diferència gràcies a un xut a pals d'Axelle Ramón. Amb el marcador, 5 a 13, arribavem al final del primer temps.

A l'inici de la 2ª part es va produir un factor decissiu que va poder canviar el transcurs del resultat final. Les jugadores del CRAT van cometre un greu error, un avant, quan estaven a 2 metres d'aconseguir un assaig que les hauria apropat en el marcador. Aquest error va ser combinat amb l'encert de l'INEF-L'Hospitalet que a la següent jugada, en una transició molt ràpida, van creuar pràcticament tot el camp trobant a María Losada de nou per posar el 5 a 18 a l'electrònic.

Quedava més de mitja hora i l'equip estava a només un assaig d'almenys aconseguir el bonus ofensiu i pràcticament certificar els playoff. Era bastant palmari que a INEF L'Hospitalet li anava la vida i les noies van deixar-s'hi la pell per aconseguir l'objectiu que tenien a tocar de mans. Fruït d'això, pocs minuts després, aconseguien una nova patada a pals d'Axelle Ramón que incrementava una mica més la diferència.

Amb 25' per davant el playoff estava a tocar però calia certificar-lo. I ens van fer patir, ja que les locals van vendre cara la pell i durant molts minuts va semblar que l'anotació no arribaria. Aquesta sensació es va incrementar després d'una errada en la passada quan estaven dins la línea de 22 que va acabar en pèrdua de posessió. Quan quedaven 8' per acabar el partit, en una posessió al mig camp, María Ribera va realitzar una bona finta fent arribar la pilota a María Losada que va esprintar des del camp propi per aconseguir el quart i definitiu assaig que portava a les Ósses al playoff. La transformació d'Axelle Ramón posava el 5 a 30 que seria ja definitiu.

Després de 3 temporades amb certes dificultats degut a les nombroses modificacions que ha tingut la competició de la Lliga Iberdrola i el seu atapaït calendari, l'equip tornarà a disputar els playoff pel títol. Enfront tindrà com a rival l'equip madrileny del CR Majadahonda, un conjunt que ha finalitzat en primera posició de la Lliga regular. Les jugadores dirigides per María Ribera disputaran diumenge a les 13h al Valle del Arcipreste les semifinals.

LLIGA IBERDROLA

Foto: Javier Alborés. DXT.

 

clubinefbcn

Pots contactar amb el Club Esportiu al correu electrònic info@clubinefbcn.cat.

Lloc Web: clubinefbcn.cat