Imprimir aquesta pàgina
Victòria per somiar: INEF-L'Hospitalet guanya a l'últim minut al Sanse Scrum RC a la Lliga Iberdrola
11 febrer

INEF-L'Hospitalet va salvar el primer "match ball" de la temporada al guanyar per 28-22 al darrer minut del partit a un combatiu Sanse Scrum RC, en partit corresponent a la 13ª jornada de la Lliga Iberdrola de rugby femení. L'equip podia caure a plaça de promoció de descens o playoff però finalment, a seva victòria combinada amb els resultats de la jornada, posa a les Ósses en plaça de playoff.

La Lliga Iberdrola més emocionant dels darrers anys

INEF-L'Hospitalet va salvar els mobles aquest cap de setmana al vèncer al darrer minut davant un Sanse Scrum RC quan les coses pintaven ja negres davant un equip madrileny molt combatiu durant els 80 minuts a la Feixa Llarga. Tots dos conjunts (5è i 6è classificats abans de començar la jornada) es jugaven molt en aquest partit ja que l'equip que guanyés podia seguir lluitant pel playoff a la darrera jornada davant una previsible victòria de les Cocodrilas de Sevilla (portaven 5 victòries consecutives) davant el ja descendit XV Hortaleza RC, mentre que l'equip que perdés veuria més d'aprop el "fantasma" de la promoció de descens. Però el que ha demostrat aquest any la Lliga Iberdrola és que cal anar partit a partit i no es poden fer gaires matemàtiques i la sorpresa va saltar a Madrid, pel que, després de la victòria de l'INEF, les noies dirigides per María Ribera ocupen l'últim bitllet al playoff a falta d'una jornada.

Als inicis de la 1ª part, el Sanse Scrum va sortir amb més determinació i a la primera combinació, després d'una jugada molt treballada i amb molta empenta, les visitants es posessin per davant 0 a 5 al minut 5 de joc. Les Ósses no van trigar en reaccionar i després d'una melé, María Losada sorprenia a la defensa rival amb una impressionant carrera de 40 metres salvant obstacles que posava la igualada al marcador. La transformació de l'Axelle Ramon donava una petita avantatge 7 a 5 al 9'.

Les internacionals María Losada i María Casado, van donar un pas endavant i van liderar a l'equip en la recerca d'una important victòria. 2 minuts després, a l'11', una nova carrera de la María Losada de més de 30 metres posava la posessió al camp contrari. Combinació de tot l'equip per fer arribar la pilota a María Casado que, en una exhibició física, creuava 40 metres del camp per ampliar la diferència 12-5. L'Axelle Ramon novament convertia la transformació per situar el 14 a 5 a l'electrònic. Benvingudes "Maríes", enorme Axelle.

El partit s'havia posat de cara per les Ósses i les visitants, que venien d'una ratxa de partits molt negativa, semblava que patirien de valent. L'equip va seguir intentant buscar tant a Casado com a Losada però el conjunt visitant va saber refer-se defensivament. El partit va entrar en una fase on les dues defenses van imposar-se, amb unes Ósses amb una mica més de posessió al camp contrari sense crear perill i unes madrilenyes sense gaires idees en atac. Les interrupcions i el cansament després d'un inici trepidant van fer que el partit perdés ritme fins que vam arribar a les acaballes del primer temps.

El Sanse Scrum RC es va rearmar i va sortir a tomba oberta amb molta agressivitat, al segon temps. La importància classificatòria així ho exigia i aviat, al 44', les visitants retallaven distàncies gràcies a un assaig i la transformació, col·locant el 14 a 12. Tot i el gran primer temps realitzat per les Ósses teniem un partit nou i 35 minuts per endavant on podia passar de tot. De Madrid arribaven noticies que el XV Hortaleza estava empatant a 10 amb les Cocodrilas, per tant es presentava una segona part plena d'emoció en la lluita pel playoff a la Lliga Iberdrola.

Les Ósses, veient perillar la victòria, van treure forces i no van trigar en reaccionar. Tot i el canvi de la María Ribera (per un tall), que dóna un plus d'agressivitat, ordre i estabilitat defensiu a l'equip, les noies van anar a per totes per intentar ampliar novament el marcador. Ràpidament van arribar a la línea de 22 i després de molta empenta, María Casado plantava la pilota per aconseguir un nou assaig. La transformació novament de l'Axelle posava el 21 a 12 al 53'.

Tots dos equips ja anaven a per totes, estava en joc tot, el playoff, la plaça de promoció... i ningú volia donar a tòrcer el seu braç. Cada acció estava marcada per l'agressivitat, per les ganes de guanyar de tots dos equips. El marcador va seguir donant alternatives i les madrilenyes van donar replica, posant el 21 a 17 al 60'.

Amb 20' encara per jugar podia passar de tot i així va ser. Les jugadores anaven al límit, cada pilota, cada posessió, cada defensa era important. Les Ósses van situar-se a la línea de 22 però no van saber aprofitar la ocasió. En canvi, les visitants, sense gaire dificultat, van saber fer arribar la posessió a camp contrari i després d'una jugada molt treballada, al 72' donaven la volta al marcador situant el 21 a 22. Les forces ja flaquejaven, el cop moral era dur i el partit semblava que novament s'escapava, posant a l'equip en una situació classificatòria molt complicada. Però tot, afortunadament va canviar en 8' finals trepidants.

INEF-L'Hospitalet va treure forces d'on no hi havia, va començar a jugar amb urgència, amb precissió, un gran joc combinatiu d'equip, fins que una carrera de María Losada va posar la pilota aprop de la línea. Ruth Mishan va completar la gran feina d'equip de les seves companyes i va traspassar la línea. L'Axelle Ramon feia la transformació posant el 28-22 al 78'.

Mentres, de Madrid arribaven bones noticies, el XV Hortaleza guanyava a les Cocodriles, pel que les Ósses, amb aquesta victòria es posaven en plaça de playoff a falta d'una jornada. Qui ho anava a dir? Més emoció impossible en una Lliga Iberdrola plena de sorpreses. Quedaven 2' de joc però no hi haver temps per més, INEF-L'Hospitalet va emportar-se el triomf davant un Sanse Scrum RC que va plantar molta batalla.

Amb aquesta victòria amb bonus, les Ósses sumen 5 punts més i es posen amb 31, en 4ª posició a falta de l'última jornada on s'enfrontaran al poderós CRAT (terceres a la classificació), que va "rascar" un valuós empat a casa del CR Cisneros (segones) aquesta jornada. El Sanse cau a la 6ª posició però també aconseguir dos punts de bonus que situa a les madrilenyes amb 29 punts. Què passarà a La Corunya? Més val no fer matemàtiques i anar a pel partit.