Imprimir aquesta pàgina
Històrica 5ª posició de les Leonas7s al Mundial de San Francisco
23 Jul

Les Leonas7s van tancar la seva participació al Mundial de Sevens de San Francisco obtenint una històrica 5ª posició després d'una actuació impressionant de tot l'equip durant tota la competició.

El difícil camí de Les Leonas7s a l'èlit mundial

Fiji va ser la primera pedra

La selecció espanyola de rugby seven femení va demostrar que es troba a l'èlit mundial després d'una històrica actuació al Mundial de rugby seven que ha tingut lloc a San Francisco. L'equip dirigit per Pedro de Matías va començar el camí derrotant a la selecció de Fiji per 12-19. Les Leonas7s tenien un balanç negatiu enfront les oceàniques però en un partit molt lluitat, el combinat espanyol va portar-se la victòria. María Ribera (INEF L'Hospitalet), titular a tots els partits, va ser una de les puntals de l'equip. María Casado va sortir de refresc i va deixar la seva empremta. Consulta totes les estadístiques del partit d'Espanya davant Fiji.

Cop dur davant Austràlia

A quarts, el següent esgraó al camí era la vigent campiona olímpica, Austràlia. Les wallaroos no van donar lloc a la sorpresa i van sortir amb les idees molt clares. Van ser una piconadora per les Leonas7s que no van poder aturar les jugadores oceàniques, jugant amb paciència i trobant sempre el forat per arribar a la línea de fons. El marcador a la mitja part era 17 a 0 i a la 2ª part dinàmica no va canviar, per finalitzar amb un 34 a 0. Ribera (titular), Casado i Losada, totes 3 jugadores de l'INEF L'Hospitalet, van tenir minuts. Consulta totes les estadístiques del partit d'Espanya davant Austràlia.

Així va quedar el quadre Final

La lluita per la 5 posició passava per superar a Canadà, pòdium olímpic i subcampiona mundial

A la 2ª jornada, el combinat nacional va sortir mentalitzat a superar qualsevol obstacle per aconseguir la 5ª posició. El primer rival era Canadà, bronze olímpic, plata Mundial, però va donar igual. Per algunes de les Leonas7s era "el moment" de donar un cop de puny sobre la taula i ho van fer. Les canadenques es van veure sorpreses en un gran primer temps de les Leonas7s, anant-se 19 a 0 per davant en el marcador. En una primera part perfecte, la gran defensa del combinat espanyol i la paciència per trobar el forat a la fase ofensiva van fer que el partit es posés molt de cara. Al segon temps, tot i els intents de reacció del combinat nord-americà, les de Pedro de Matías van emportar-se una victòria de prestigi per 26 a 14. Totes les jugadores de l'INEF L'Hospitalet van tornar a participar. Consulta totes les estadístiques del partit d'Espanya davant Canadà.

Irlanda, l'últim esglaó a la glòria

Espanya va aconseguir la 5ª posició del Mundial de San Francisco després de superar a la potent selecció d'Irlanda per 7 a 12. En un partit que es va decidir al darrer moment, les de Pedro de Matías van tornar a refrendar el seu bon estat de forma cimentat en una gran defensa, amb un pilar com la María Ribera, i en saber esperar el moment per atacar i arribar a la línea de fons rival. En un partit molt tàctic, les Leonas7s van saber aprofitar millor les seves oportunitats per anotar. En una d'aquestes, l'ex-INEF Amaia Erbina posava a les espanyoles per davant. Amb el temps ja complert, les irlandeses igualaven el marcador per deixar el 7 a 7 a l'electrònic.

A la segona part les defenses es van imposar. Les Leonas7s van saber aguantar l'empenta irlandesa amb molt orgull i sacrifici per acabar obtenint el premi final. Amb el temps ja complert, el combinat espanyol va trobar finalment l'escletxa i després d'una jugada molt lluitada, Teresa Bueso corria per la banda i anotava, col·locant el 7 a 12 final que donava a Espanya una 5ª posició històrica. Les 3 jugadores de l'INEF L'Hospitalet van tenir minuts al terreny de joc. Consulta totes les estadístiques del partit d'Espanya davant Irlanda.

Espanya tanca la competició amb una gran 5ª posició i un balanç més que positiu de 3 victòries de 4, només superades per Austràlia, actual campiona olímpica. El Campió final va ser Nova Zelanda després de superar a Anglaterra. L'últim esglaó del podium final el va ocupar Austràlia després de superar als Estats Units a la final de consolació.