Imprimir aquesta pàgina
NOTA: INEF-L'Hospitalet recorre la sanció de la FER
21 Nov

NOTA: INEF-L'Hospitalet recorre la sanció de la FER

Aquest cap de setmana INEF-L'Hospitalet tenia que disputar un partit contra el CR Cisneros corresponent a la 4ª jornada de la Lliga Iberdrola però malauradament no ho va poder fer degut a les nombroses lesions pels partits de la selecció nacional i autonòmica de rugby XV i seven femení.

El calendari, el gran problema

Diversos clubs van mostrar les seves reticències al calendari aprovat per la FER abans de començar la temporada que semblava estar muntat en funció de les seleccions nacionals i no de la competició pròpiament dita. El principal canvi d'aquest any era la disputa d'una lliga a doble volta, fet que implicava jugar el doble de partits, ampliar les plantilles, el doble de despeses, la reducció de descansos esportius i l'augment de risc de lesions en un calendari cada cop més dens.

D'acord amb la nova normativa, el Club va inscriure a 23 jugadores per tal d'afrontar la temporada. A més, contava a la recàmara amb l'Angela del Pan i l'Anna Ramón que es recuperen de lesions de llarga duració.

La temporada va començar sense respectar un mínim d'un mes de descans després de la disputa del Mundial. El Mundial finalitzava el 26 d'agost i les noies es tenien que anar incorporant al setembre a la pretemporada per començar a principis d'octubre la 1ª jornada de la Lliga Iberdrola. Tenint en compte que estem parlant d'un esport de contacte, és fonamental respectar aquests descansos i aquest calendari sobrecarregat passaria factura tard o d'hora. Amb apenes pretemporada, van començar de nou a haver-hi concentracions i partits de la selecció espanyola i la selecció catalana. El resultat? Vàries jugadores van començar a caure lesionades paulatinament fins a sumar en poques setmanes fins a 10, algunes de llarga durada que les tindran fora de combat per tota la temporada, a més de l'Angela i l'Anna Ramón.

Pel Club és un motiu d'orgull que les seves jugadores siguin cridades per la selecció; ademés, per les jugadores és un reconeixement a la seva feina ben feta. El Club mai s'ha oposat a cedir a les jugadores a la selecció però davant el panorama actual, va demanar la suspensió temporal del partit. 7 jugadores lesionades per la selecció autonòmica, 2 per la selecció espanyola i 1 per la Lliga és el resultat d'un calendari sobrecargat de partits de seleccions on les jugadores apenes tenen pretemporada, se les enduen cada 2 per 3 a concentracions, no es respecten els temps de repòs, etc etc...

Dilluns passat el Club es va posar en contacte amb el Rugby Cisneros per tal de cercar una data per disputar el partit en igualtat de condicions. Tal com marca el reglament, el Club va comunicar amb més de 72 hores d'antelació la problemàtica a la FER per tal de mediar en aquesta situació que vulnerava clarament el principi d'igualtat esportiva i que posava en risc de noves lesions a les nostres jugadores.

La resposta per part de la FER va ser sancionar al nostre Club amb la pèrdua del partit 7 a 0, treure'ns 1 punt i una sanció econòmica de 3.050 euros per incompareixença, sense haver-se disputat el partit encara. A més, ens va donar divendres únicament 3 hores per la tarda per presentar recurs. Sota la nostra opinió, és una sanció totalment desproporcionada i fora de forma, doncs el partit encara ni s'havia disputat, ja havien donat com a guanyador a CR Cisneros i ja ens havien sancionat.

A més de ser una sanció fora de forma i desproporcionada, els motius esgrimits per la FER són veladament injustos. Tal com diu el reglament, és d'obligatori compliment contar amb un mínim de 23 fitxes, fet que el Club cumplia. A més, es recomenava contar durant la temporada de 15 fitxes més de jugadores de categoria sub 17 a partir de Gener del 2018 i tenir un total de 40 jugadores abans de la temporada 2018-2019. La FER, a més, indica que el calendari ja era de sobres conegut per tots els Clubs abans de començar la temporada i que no és motiu de queixa. Tot i això, obvia dir que les 2 primeres jornades ja estan adulterades ja que les millors jugadores de cada Club estaven concentrades amb la selecció, fet que va generar lesions. Ademés, se'l salta veladament per interessos de la selecció convocant jugadores amb més d'una setmana d'antelació (tal com indica el reglament) per una concentració prèvia de cara a preparar les World Series de Dubai al mes de desembre. Les jugadores tenien que ser convocades a partir del 20 de novembre però la FER, no respectant la normativa, va convocar a les jugadores a partir del 6 de novembre. Aquest motiu ja va fer que l'Olímpico Pozuelo presentés un escrit a la FER, signat per 3 clubs més, per tal d'aplaçar aquesta jornada, ja que feia que els clubs amb més internacionals no disputessin amb igualtat de condicions els seus partits de Lliga.

El Club volia manifestar la seva bona voluntat per disputar el partit però davant l'atropellament dels seus drets, hem presentat un recurs demanant l'anulació de la sanció ja que es va fer fora de forma i de manera desproporcionada aplicant-la abans de la disputa del partit i amb poc temps per recorre. Cumplim els requisits per competir (si no, no podria participar a la Lliga) i som víctimes d'un calendari sobrecarregat organitzat en funció de les seleccions, que la FER a més vulnera sistemàticament deixant en una situació d'indefensió als clubs participants de la Lliga Iberdrola, disputant partits que no cumpleixen el principi de "par conditio".

Els propers dies seran claus per determinar el camí que seguirà el nostre recurs, que arribarà fins les últimes instàncies per tal de defensar els drets fonamentals d'un club com INEF Barcelona amb una gran tradició històrica al rugby nacional.

Foto: Ernesto Aradilla

Darrera modificació el Dimarts, 21 Novembre 2017 19:36
clubinefbcn

Pots contactar amb el Club Esportiu al correu electrònic info@clubinefbcn.cat.

Lloc Web: clubinefbcn.cat