Imprimir aquesta pàgina
Catalunya passa a la final del Campionat Autonòmic amb un final d'infart
14 Nov

La selecció catalana femenina, amb nombrosa representació de les osses de l'INEF-L'Hospitalet, va passar a la Final del Campionat Autonòmic de rugby femení després de vèncer a la selecció andalusa a les semifinals en un final d'infart.

Catalunya està abonada a l’èpica aquesta temporada. Les noies de Carlos Juidías van remuntar en els minuts finals per segon enfrontament consecutiu i es guanyaven el dret de ser a la final del Campionat Autonòmic després de vèncer 13 a 24 a Andalusia en el segon partit del Grup B.

Tot i un bon inici de les catalanes, de seguida la selecció local va demostrar el seu potencial per la tres quarts, on cada pilota feia molt mal a les quadribarrades. Avançant-se amb un try de la mig de melé, les locals van gaudir d’una primera meitat de domini ofensiu aprofitant la passivitat defensiva de les de Juidías, que veien com de nou les andaluses assajaven per escapar-se fins el 10 a 0.

Just abans del descans, Catalunya despertava en atac per començar a moure la pilota amb més rapidesa, dificultant la fins llavors excel·lent defensa andalusa. Així, Adaia Anglès inaugurava el marcador en una llarga trancisió que la pilar finalitzava per la banda.

L’assaig va donar confiança a les catalanes, que a la segona meitat van espolsar-se el domini local per passar a un enfrontament cada vegada més decantat cap a les visitants. Tot i que eren les andaluses que ampliaven l’avantatge amb un cop de càstig al minut 46, la fe i l’ambició de les de la Ginesta van mantenir-se intactes, creient fins el final en la possibilitat de sortir victorioses de Sevilla.

Va ser aquesta determinació la que va propiciar que a falta de 10 minuts la insistència catalana es traduís en un assaig de Laia Azorín, protagonista en una marca fruit de la pressió ofensiva a la zona de 5 metres andalusa. Amb el 13 a 12, Andalusia no va arrugar-se, ans al contrari, doncs van portar el joc al camp rival. Tot i així, i gràcies a una bona defensa, les catalanes van sortir jugant, i enllaçant fases es plantaven dins la 22 local per, després d’una gran trancisió, plantar l’ovalada en zona de marca (Axelle Ramon va ser l’encarregada d’assajar, però l’àrbitre va assenyalar marca de càstig per placatge alt sobre l’arriere).

Amb el 13 a 19 i dos minuts per jugar-se, Catalunya va regalar-se encara una altra alegria, doncs en la darrera acció, i novament després de creuarse 60 metres enllaçant jugades, Gisela Ferro superava la defensa local per dibuixar el definitiu 13 a 24 en el marcador.

La soferta victòria serveix a Catalunya per plantar-se a la final del Campionat Autonòmic una nova temporada. Una final que jugaran en camp neutral (Saragossa o València) contra el vencedor del partit entre Madrid i el País Basc.

XV inicial de Catalunya: 1. Jordina Marbà 2. Berta Fernández 3. Adaia Anglès 4. Vio de Puig 5. Montse Leuga 6. Sílvia Sicart 7. Clara Castellví 8. Anna Aguilà 9. Paula Xutglà 10. Jana Gomà 11. Sophie Magro 12. Maria Casas 13. Maria Sort 14. Mireia Garcia 15. Axelle Ramon

També van jugar: Laia Azorín, Alba Alarcón, Laura Torres, Gisela Ferro, Sílvia Julià, Cristina Jorba i Yaiza González.